Wat moet u doen bij verlies van uw ESTA-dossier?

Zoals u waarschijnlijk weet, moet u om naar de Verenigde Staten te reizen over een ESTA-dossier beschikken. Helaas raakt dit dossier soms kwijt en kan uw reis daardoor in gevaar komen.   Dus wat moet u doen bij verlies van uw ESTA-dossier? Hier vindt u enkele adviezen zodat u uw reis niet hoeft uit te stellen. U kunt of een nieuwe aanvraag indienen, of u kunt anders te werk gaan indien u de inloggegevens niet meer weet.  

Mijn ESTA-aanvraag opstellen

Waarom is het ESTA-dossier verplicht wanneer u naar de Verenigde Staten reist?

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 hebben de Verenigde Staten de veiligheidsmaatregelen wat betreft reizen naar Amerikaans grondgebied enorm verscherpt. Het is daarom sinds 2010 voor iedereen die naar de Verenigde Staten wil reizen, ook al is het voor korte duur, verplicht om in het bezit te zijn van een reistoestemming, ook wel ESTA genoemd. Deze procedure vervangt de aanvraag van een visum.

Als u geen ESTA-dossier heeft, kunt u niet aan boord van een vliegtuig naar de Verenigde Staten, ongeacht de staat of stad waar u naartoe reist. Let op, als u voor een vliegtuigmaatschappij kiest die het VWP-akkoord, waardoor passagiers zonder ESTA niet aan boord kunnen, niet heeft ondertekend, kunt u, als u eenmaal ter plaatse bent, vast komen te zitten aan de grens. De Amerikaanse immigratiedienst zal u namelijk naar dit document vragen bij aankomst op de luchthaven. U begrijpt dus hoe belangrijk het is om dit document tijdens uw reis bij u te hebben.

 

Wat moet u doen bij verlies van uw ESTA-dossier?

Als u merkt dat u per ongeluk uw ESTA-dossier heeft verloren, weet dan dat u volgens de huidige wetgeving toestemming heeft om dit document opnieuw aan te vragen. Natuurlijk moet u zoals bij elke vernieuwing van een officieel document een verklaring van verlies doen. Dit kan op een politiebureau.

Overigens moet u het identificatienummer kennen van het eerste ESTA-dossier dat u heeft gekregen. Als u de eerste aanvraag via een website heeft gedaan, kan de klantenservice u helpen dit nummer terug te vinden, voor het geval u het nergens heeft genoteerd. U kunt de klantenservice ook vragen om hulp bij de stappen die u moet ondernemen om uw dossier te vernieuwen.

 

Enkele adviezen om verlies van uw ESTA-dossier te voorkomen:

Ook in dit geval geldt: "beter voorkomen dan genezen". Om teleurstellingen met betrekking tot uw reis te voorkomen, is het daarom beter deze basisregels te volgen:

  • Ten eerste, denk eraan uw ESTA-dossier altijd uit te printen en een kopie op een veilige plaats te bewaren.
  • Noteer altijd de referentie van uw dossier. Zo kunt u eenvoudig een nieuwe online aanvraag doen in geval van verlies.
Mijn ESTA-aanvraag opstellen