Aanvraag van het officiële ESTA-document

Al sinds enkele jaren is iedereen die naar de Verenigde Staten wil reizen, of het nu voor zaken is of voor vakantie, verplicht om aan de grens een officieel document te laten zien dat ESTA genoemd wordt. Maar wat is het voor een document? En hoe vraag je het aan tijdens de voorbereiding van uw reis naar Amerika? Hier kunt u de details lezen om de procedure voor u te vergemakkelijken.  

Mijn ESTA-aanvraag opstellen

Waarom is het noodzakelijk om het officiële ESTA-document aan te vragen?

Zoals iedereen ongetwijfeld weet is het voor mensen die naar landen buiten de Europese Unie reizen noodzakelijk om een visum te bezitten. Als dat namelijk niet het geval is loop je het risico om vast te komen zitten aan de grens. Dit geldt voor meerdere landen. Kort geleden hebben de Verenigde Staten echter besloten om de procedure voor reizigers naar hun land te vereenvoudigen. Daarom hebben ze een nieuw officieel document gecreëerd dat het traditionele visum vervangt, voor staatsburgers van de landen die aan het programma meedoen.

Dit officiële document wordt ESTA genoemd en u bent verplicht het aan te vragen voordat u naar de Verenigde Staten reist. Dit document heeft u namelijk nodig om de Amerikaanse grens te passeren. Er wordt echter ook bij aanvang van uw reis naar gevraagd, dat wil zeggen op het moment dat u aan boord gaat van het vliegtuig of van de boot die u naar uw bestemming brengt. De internationale vervoersmaatschappijen staan namelijk in verbinding met de Amerikaanse autoriteiten en controleren de passagiers systematisch om er zeker van te zijn dat iedere reiziger in het bezit is van het officiële ESTA-document.

Als u probeert om zonder dit op naam gestelde document naar Noord-Amerika te vliegen is de kans erg groot dat u niet aan boord van het vliegtuig mag.

 

Hoe vraagt u het officiële ESTA-document aan?

Vroeger was de aanvraag van een visum heel ingewikkeld. Men moest naar verschillende instanties toe en allerlei documenten laten zien. Met ESTA is de procedure veel gemakkelijker geworden. U kunt namelijk vandaag nog dit officiële document rechtstreeks online aanvragen. Het kost u slechts een paar minuten.

Het enige wat u nodig heeft om online een ESTA-aanvraag te doen is het volgende:

  • Informatie over uzelf en over de andere reizigers die u vergezellen.
  • Uw paspoortnummer.
  • Een betalingsmiddel (liefst een creditcard).

U moet vervolgens een vragenlijst invullen. Het gaat om eenvoudige vragen die vooral zijn bedoeld om te weten te komen wat de reden en de duur van uw reis is, en om u te registreren bij de Amerikaanse immigratiedienst.

Na het doen van de aanvraag moet u een betaling doen die is bedoeld voor de administratieve lasten. Enkele uren tot enkele dagen later ontvangt u uw officiële ESTA-verklaring, direct in uw mailbox. U kunt dan uw officiel ESTA-document uitprinten zodat u het indien nodig kunt overleggen aan de bevoegde autoriteiten.

 

Hoe lang duurt het om een aanvraag voor een officieel ESTA-document te verwerken?

Zodra u de ESTA-aanvraagvragenlijst hebt ingevuld, de verstrekte informatie heeft geverifieerd en gevalideerd en de betaling heeft verricht, zullen de Amerikaanse immigratiediensten uw aanvraag onderzoeken en de waarheidsgetrouwheid van uw antwoorden en de geschiktheid van uw aanvraag voor het verblijf puntsgewijs verifiëren.

Het antwoord op uw verzoek wordt u binnen maximaal 72 uur toegestuurd, maar meestal krijgt u binnen enkele minuten een antwoord. Deze extreem korte en snelle verwerkingstijd is te wijten aan het feit dat de aanvraag online wordt gedaan en wordt geverifieerd met behulp van software.

Hoewel het slechts enkele dagen duurt om het officiële ESTA-document voor reizen naar de Verenigde Staten te verkrijgen, raden wij u ten zeerste aan om dit enkele weken voor uw vertrekdatum te doen. Hierdoor kunt u binnen het minimum aantal dagen tussen de formulieren opnieuw een aanvraag indienen of een visum aanvragen, wat veel langer kan duren als u wordt geweigerd.

 

Wat moet u doen als u na uw aanvraag geen officieel ESTA-document hebt ontvangen?

Als u niet binnen 72 uur een e-mail hebt ontvangen waarin wordt aangegeven of uw officiële ESTA-document is toegekend, kunnen er verschillende verklaringen zijn:

  • De eerste is zeer eenvoudig en is te wijten aan het feit dat de meeste e-mails van onbekende afzenders automatisch in de spam- of junkmailmap van uw mailbox worden gearchiveerd.
  • Een andere verklaring betreft de niet-betaling van honoraria die inherent zijn aan het onderzoek van uw aanvraag en die aan het einde van de procedure moeten worden betaald om deze aanvraag over te dragen.
  • Tot slot is het ook mogelijk dat het e-mailadres dat u bij uw aanvraag hebt opgegeven niet het juiste is en dat u dit antwoord dus mogelijk niet hebt ontvangen.

Als uw officiële ESTA-document niet in uw spam-map zit, kunt u opnieuw online solliciteren door de procedure vanaf het begin opnieuw te starten. U zou dan snel een antwoord moeten krijgen.

 

Is er een andere manier om een officiële ESTA-applicatie te maken dan online?

ESTA is speciaal ontworpen om het proces te vereenvoudigen voor reizigers uit bepaalde landen naar de Verenigde Staten en werkt daarom alleen online, met behulp van een elektronisch formulier. Het is daarom niet mogelijk om een papieren versie van dit formulier te verkrijgen en deze per post te versturen.

Als u dit niet via het internet wilt doen en toch naar de VS wilt reizen, is de enige oplossing het aanvragen van een visum via de Amerikaanse ambassade in het land waar u woont. U kunt dan de fysieke stappen nemen, die echter langer en vervelender zijn.

U kunt gebruik maken van de officiële website van de Amerikaanse overheid, maar u zult niet profiteren van onze ondersteunende diensten.

 

Moet u het ESTA-document afdrukken wanneer u het ontvangt?

Zoals we net gezien hebben, duurt het meestal maar een paar uur om uw ESTA-autorisatie te ontvangen en dus toestemming te hebben om naar de Verenigde Staten te reizen. Maar als je dit document eenmaal hebt ontvangen, moet je het dan afdrukken?

In feite is er absoluut geen verplichting om uw ESTA voor uw reis af te drukken. Het ESTA is een elektronisch document dat op een geautomatiseerde en gecentraliseerde manier aan uw paspoort wordt gehecht. Dit betekent dat zowel de Amerikaanse immigratiediensten als de reisbureaus het met een eenvoudige digitale lezer kunnen raadplegen en verifiëren. In geen geval mag u een ESTA in papieren vorm aan hen voorleggen.

Maar sommige mensen houden deze opname liever fysiek bij door hun ESTA af te drukken. Dit is natuurlijk mogelijk en stelt u in staat om het dossiernummer te bewaren dat nodig is om bepaalde wijzigingen aan te brengen of om te weten wanneer de machtiging afloopt.

Als u thuis geen printer heeft, moet u er rekening mee houden dat sommige dienstverleners, zoals de partner die wij hier aanbevelen, u deze extra service aanbieden. U kunt verzoeken om uw ESTA per post direct thuis te ontvangen. Op deze manier heeft u zowel uw elektronische machtiging bij uw paspoort als een schriftelijk verslag van deze aanvraag.

 

Welke andere officiële documenten heb je nodig om naar de Verenigde Staten te reizen?

U weet nu dat er een ESTA-vergunning nodig is om naar de Verenigde Staten te reizen als u geen visum heeft. Maar het is natuurlijk niet het enige officiële document dat je nodig hebt voor deze reis. Het is ook essentieel om een geldig biometrisch of elektronisch paspoort te hebben, dat geldig moet zijn voor uw hele reis.

Dit paspoort is in ieder geval essentieel voor uw ESTA-aanvraag zelf, aangezien u een geldig paspoortnummer nodig hebt om het online formulier in te vullen. Aan dit paspoort wordt uw ESTA gehecht.

Het is daarom essentieel dat het paspoortnummer dat u bij uw online aanvraag hebt opgegeven, hetzelfde is als het paspoortnummer dat u tijdens uw reis zult presenteren. Als uw paspoort voor uw reis vervalt, adviseren wij u om het te verlengen voordat u een aanvraag voor ESTA indient. Als u het vernieuwt nadat u zich heeft aangemeld, is uw ESTA niet zichtbaar en niet geldig, omdat het aan uw oude paspoortnummer wordt gehecht. U zult dan opnieuw een volledige ESTA moeten aanvragen en natuurlijk opnieuw moeten betalen.

Behalve uw paspoort en ESTA zijn er geen andere officiële documenten nodig om naar de VS te reizen. U heeft bijvoorbeeld geen nationale identiteitskaart nodig omdat uw paspoort een geldig legitimatiebewijs is. Neem echter uw rijbewijs mee voor het geval u daar een voertuig moet besturen, want de Franse rijbewijzen zijn geldig in de Verenigde Staten.

 

Zijn er nog andere officiële documenten voor reizen naar de Verenigde Staten?

De ESTA-autorisatie is een van de officiële documenten waarmee u naar de Verenigde Staten kunt reizen. Maar er zijn ook andere juridische documenten die het mogelijk maken om naar de Verenigde Staten te reizen, zoals een visum. Afhankelijk van het type reis dat u van plan bent te maken en van uw nationaliteit, wordt u doorverwezen naar één van deze vergunningen.

Als u bijvoorbeeld in een van de landen die lid zijn van ESTA woont en voldoet aan de reisvoorwaarden, inclusief een verblijf van minder dan 90 dagen voor toerisme of om vrienden of familie te bezoeken, is het in uw eigen belang om de ESTA-vergunning te gebruiken om naar dat land te reizen. Dit is veel gemakkelijker dan het aanvragen van een visum.

Als u echter naar de VS wilt reizen voor een verblijf van meer dan 3 maanden, als u van plan bent om in de VS te studeren of te werken, of als u niet uit een van de ESTA-landen komt, moet u een traditioneel visum aanvragen.

Dit kan ook via een online dienst, maar naast het invullen van een eenvoudig formulier moet u ook bepaalde officiële documenten en aanvullende stukken aanleveren. De wachttijden zijn echter veel langer dan bij ESTA en het kan zijn dat u tot een paar weken moet wachten op uw visum. Bij het aanvragen van een visum moet u ook een geldig paspoort hebben dat uw hele verblijf dekt.

Wij raden u daarom aan om, indien mogelijk, gebruik te maken van het ESTA-visumontheffingsprogramma, dat u veel voordelen biedt in termen van tijd en kosten en u in staat stelt om gemakkelijker naar de Verenigde Staten te reizen voor een periode van twee jaar.

Mijn ESTA-aanvraag opstellen