Aanvraag van het officiële ESTA-document

Al sinds enkele jaren is iedereen die naar de Verenigde Staten wil reizen, of het nu voor zaken is of voor vakantie, verplicht om aan de grens een officieel document te laten zien dat ESTA genoemd wordt. Maar wat is het voor een document? En hoe vraag je het aan tijdens de voorbereiding van uw reis naar Amerika? Hier kunt u de details lezen om de procedure voor u te vergemakkelijken.  

Mijn ESTA-aanvraag opstellen

Waarom is het noodzakelijk om het officiële ESTA-document aan te vragen?

Zoals iedereen ongetwijfeld weet is het voor mensen die naar landen buiten de Europese Unie reizen noodzakelijk om een visum te bezitten. Als dat namelijk niet het geval is loop je het risico om vast te komen zitten aan de grens. Dit geldt voor meerdere landen. Kort geleden hebben de Verenigde Staten echter besloten om de procedure voor reizigers naar hun land te vereenvoudigen. Daarom hebben ze een nieuw officieel document gecreëerd dat het traditionele visum vervangt, voor staatsburgers van de landen die aan het programma meedoen.

Dit officiële document wordt ESTA genoemd en u bent verplicht het aan te vragen voordat u naar de Verenigde Staten reist. Dit document heeft u namelijk nodig om de Amerikaanse grens te passeren. Er wordt echter ook bij aanvang van uw reis naar gevraagd, dat wil zeggen op het moment dat u aan boord gaat van het vliegtuig of van de boot die u naar uw bestemming brengt. De internationale vervoersmaatschappijen staan namelijk in verbinding met de Amerikaanse autoriteiten en controleren de passagiers systematisch om er zeker van te zijn dat iedere reiziger in het bezit is van het officiële ESTA-document.

Als u probeert om zonder dit op naam gestelde document naar Noord-Amerika te vliegen is de kans erg groot dat u niet aan boord van het vliegtuig mag.

 

Hoe vraagt u het officiële ESTA-document aan?

Vroeger was de aanvraag van een visum heel ingewikkeld. Men moest naar verschillende instanties toe en allerlei documenten laten zien. Met ESTA is de procedure veel gemakkelijker geworden. U kunt namelijk vandaag nog dit officiële document rechtstreeks online aanvragen. Het kost u slechts een paar minuten.

Het enige wat u nodig heeft om online een ESTA-aanvraag te doen is het volgende:

  • Informatie over uzelf en over de andere reizigers die u vergezellen.
  • Uw paspoortnummer.
  • Een betalingsmiddel (liefst een creditcard).

U moet vervolgens een vragenlijst invullen. Het gaat om eenvoudige vragen die vooral zijn bedoeld om te weten te komen wat de reden en de duur van uw reis is, en om u te registreren bij de Amerikaanse immigratiedienst.

Na het doen van de aanvraag moet u een betaling doen die is bedoeld voor de administratieve lasten. Enkele uren tot enkele dagen later ontvangt u uw officiële ESTA-verklaring, direct in uw mailbox. U kunt dan uw officiel ESTA-document uitprinten zodat u het indien nodig kunt overleggen aan de bevoegde autoriteiten.

Mijn ESTA-aanvraag opstellen