Moet het ESTA-formulier worden uitgeprint?

In verband met uw komende reis naar de Verenigde Staten, bent u van plan om een ESTA-vergunning te verkrijgen, zodat u toestemming heeft om het Amerikaanse grondgebied te betreden.  Het doel van dit volledig elektronische systeem is om de formaliteiten te vereenvoudigen voor reizigers die staatsburger zijn van landen die aan het programma voor visumvrijstelling deelnemen. Maar deze nieuwe, nog onbekende procedure, kan enkele vragen oproepen, zoals de vraag of het noodzakelijk is om het ingevulde formulier uit te printen. Hier vindt u enkele nadere toelichtingen, zodat u het systeem beter begrijpt.  

Mijn ESTA-aanvraag opstellen
Beoordeling: 3.92 177 stemmen

Is het verplicht om het ESTA-formulier uit te printen?

Zoals we net hebben opgemerkt, is het ESTA-systeem volledig elektronisch. Dit betekent dat uw aanvraag uitsluitend online kan worden ingediend. U hoeft geen enkel document met de hand in te vullen, en u hoeft ook niet naar een of andere instantie toe voor ingewikkelde formaliteiten, zoals bij het aanvragen van een visum.

U hoeft dus alleen maar een formulier in te vullen dat beschikbaar is op een site zoals de onze. Binnen een paar dagen hoort u van de Amerikaanse overheid of u toestemming heeft, of niet, om naar de Verenigde Staten te reizen.

Dankzij dit systeem, en omdat u via het formulier alle inlichtingen met betrekking tot uw identiteit en uw reis verstrekt, kan de vervoersmaatschappij op het moment dat u vertrekt, met behulp van speciale software de ESTA-vergunning raadplegen, die met uw paspoort is verbonden.

Normaal gesproken is het dus niet nodig om uw formulier, of de vergunning die u per e-mail krijgt, uit te printen. Toch raden we u voor de veiligheid aan om deze documenten af te drukken, om er zeker van te zijn dat u in geval van twijfel aan boord kunt gaan.

 

Waarom is het verstandig om uw ESTA-formulier uit te printen?

Hoewel het niet verplicht is om uw formulier of ESTA-vergunning uit te printen, wordt het toch aangeraden een bewijs van deze documenten te bewaren, en wel om de volgende redenen:

  • Om de doorgegeven informatie te bevestigen: het is mogelijk dat u denkt dat u zich bij het invullen van het online formulier voor uw ESTA-aanvraag heeft vergist, maar dat u niet meer weet welke informatie niet klopt. Als u een kopie van het formulier heeft bewaard, heeft u alle informatie bij de hand. Dit is ook handig voor het geval dat u uw vergunning voor een nieuwe reis wilt gebruiken, aangezien uw ESTA een geldigheidsduur van twee jaar heeft.
  • Om problemen tijdens het vertrek te voorkomen: hoewel vliegtuigmaatschappijen en alle andere vervoersmaatschappijen over de noodzakelijke software beschikken voor het elektronisch herkennen van de ESTA's, geeft het altijd meer zekerheid om met het uitgeprinte formulier te reizen. Zo voorkomt u computerproblemen en kunt u gemakkelijker antwoord geven op de vragen van de ambtenaren van de Amerikaanse immigratiedienst.
  • Om te weten wat de geldigheidsduur van de ESTA is: omdat de geldigheidsduur van de ESTA twee jaar bedraagt, weet u, als u een kopie van uw vergunning bewaart, altijd direct of hij nog geldig is, voor het geval u van plan bent om opnieuw naar de Verenigde Staten te reizen.
Mijn ESTA-aanvraag opstellen