Hoe kunt u uw ESTA-dossier updaten?

Als u al eerder een reistoestemming voor de Verenigde Staten heeft gekregen en u dus een geldige ESTA heeft, maar u deze reistoestemming voor een nieuwe reis wilt gebruiken, moet u waarschijnlijk een paar gegevens aanpassen. Maar hoe kunt u uw ESTA-dossier eenvoudig updaten? Dankzij enkele praktische adviezen kunt u dat hier uitvinden.  

Mijn ESTA-aanvraag opstellen

In welke gevallen moet de ESTA-aanvraag worden veranderd?

Als u een fout heeft gemaakt tijdens het invullen van het formulier in het Nederlands, of als uw persoonlijke omstandigheden zijn veranderd, moet uw ESTA-aanvraag vanzelfsprekend worden aangepast. Zo kan de route of de bestemming zijn veranderd, maar het is ook mogelijk dat de gezondheidstoestand van de reiziger is gewijzigd of dat er iets veranderd is in verband met diens strafblad.

In die specifieke gevallen is het verplicht om de wijziging aan te brengen op de website die u heeft gebruikt voor uw eerste aanvraag. Nadat uw aanvraag opnieuw is verwerkt, ontvangt u uw reistoestemming.

 

Welke informatie in uw ESTA-dossier moet worden bijgewerkt?

Alle gegevens die u  tijdens de eerste aanvraag op uw ESTA-formulier heeft genoteerd en die veranderd zijn, moeten worden bijgewerkt. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om uw adres, de reisbestemming of uw paspoortnummer.

Let op: Als bepaalde gegevens niet correct zijn, loopt u het risico dat u de toegang tot Amerikaanse bodem wordt geweigerd.

 

Wanneer en hoe kunt u uw ESTA-dossier updaten?

Zoals u net heeft gezien kunt u uw ESTA-dossier gedurende de looptijd van twee jaar veranderen en updaten, zodat u het kunt gebruiken voor nieuwe reizen naar de VS. Na deze termijn van twee jaar moet u een geheel nieuwe aanvraag indienen en de procedure vanaf het begin doorlopen.

Om veranderingen aan te brengen voert u op de website waar u de eerste aanvraag heeft gedaan uw dossiernummer in. U krijgt dan toegang tot uw gegevens.  Als u alle nieuwe gegevens heeft ingevuld moet u opnieuw een paar dagen wachten voor de vernieuwde reistoestemming.

Mijn ESTA-aanvraag opstellen