Hoe vernieuw je de ESTA-reistoestemming?

Voor elke toeristische of zakenreis naar de Verenigde Staten is de ESTA-reistoestemming noodzakelijk. Deze reistoestemming is twee jaar lang geldig onder voorwaarde dat de opgegeven informatie niet verandert. Als deze termijn echter is afgelopen bent u verplicht een nieuwe aanvraag  in te dienen. Hier leest u wat u moet doen. Ook krijgt u antwoord op uw vragen over het vernieuwen van uw ESTA-reistoestemming.  

Mijn ESTA-aanvraag opstellen

Wanneer moet de ESTA-vergunning worden vernieuwd?

Uw ESTA-reistoestemming moet worden vernieuwd wanneer de geldigheidsduur is verlopen.

Natuurlijk kunt u de ESTA al voor de uiterste geldigheidsdatum laten vernieuwen, zeker als u van plan bent binnenkort een nieuwe reis naar de VS te maken.

 

Hoe vernieuwt u de vergunning?

Om het ESTA-formulier te vernieuwen bent u verplicht een nieuwe onlineaanvraag te doen. Net als de eerste keer dient u opnieuw het formulier in het Nederlands in te vullen. U geeft uw huidige gegevens op en beantwoordt alle vragen die worden gesteld.

Het is verleidelijk om de informatie die u heeft ingevuld bij uw eerste ESTA-aanvraag gewoon te kopiëren. Wij adviseren echter om helemaal opnieuw te beginnen. Uw persoonlijke omstandigheden, uw adresgegevens en bepaalde informatie waarnaar wordt gevraagd kunnen namelijk veranderd zijn. U moet de aanvraag dus invullen alsof het om de eerste keer gaat.

Voor het vernieuwen van de ESTA-reistoestemming moet vanzelfsprekend betaald worden aangezien de bevoegde autoriteiten opnieuw een controle van de gegevens moeten uitvoeren.

 

Vernieuwen van de ESTA-reistoestemming voor het einde van de geldigheidsduur:

Als de geldigheidsduur van de ESTA-reistoestemming afloopt, moet ze vernieuwd worden. Maar er bestaan nog meer gevallen waarin dit noodzakelijk is. Hoewel de reistoestemming vanaf het moment van acceptatie twee jaar lang geldig is, kunt u haar namelijk niet meer gebruiken voor reizen naar de Verenigde Staten als de informatie die u heeft vermeld niet langer geldig is.

In sommige gevallen, zoals een verandering van naam, adres of paspoortnummer of als het antwoord dat u bij uw eerste aanvraag op een van de vragen heeft gegeven niet langer klopt, bent u verplicht om een nieuwe aanvraag te doen om zo uw reistoestemming te vernieuwen.

Als uw ESTA-aanvraag eenmaal goedgekeurd en geaccepteerd is, kan ze namelijk niet meer veranderd worden en moet ze dus opnieuw worden ingediend. Als bepaalde informatie veranderd is, moet uw dossier namelijk opnieuw bestudeerd worden door de Amerikaanse immigratie-autoriteiten en bent u dus verplicht om zich hier aan te houden. U moet dus weer de hele vragenlijst invullen en de bijbehorende dossierkosten voldoen.

Mijn ESTA-aanvraag opstellen