De ESTA om naar New York te gaan

Bent u van plan om binnenkort naar de beroemdste stad ter wereld te gaan, naar New York? Of het nu gaat om een zakenreis of een toeristisch bezoek, alleen, met zijn tweeën of met familie, u bent verplicht over een geldige ESTA te beschikken, voordat u aan boord mag van een vliegtuig dat naar de Big Apple vliegt. Op onze website vindt u het formulier dat u moet invullen. Op deze pagina leest u enkele toelichtingen en adviezen om uw ESTA voor New York te krijgen.  

Mijn ESTA-aanvraag opstellen

Waarom is een ESTA nodig om naar New York te gaan?

De ESTA is een toestemming die nodig is om naar de Verenigde Staten te mogen reizen, en dus ook naar New York.  Alle buitenlanders uit landen die het akkoord voor visumvrij reizen naar de Verenigde Staten hebben ondertekend, zijn verplicht een vergunning aan te vragen om een reis op Amerikaanse bodem te maken. Deze toestemming wordt officieel afgegeven door het Ministerie voor Binnenlandse Veiligheid van de Verenigde Staten.  Het ESTA-formulier moet dus worden ingevuld voordat u naar New York reist.

De formaliteiten die noodzakelijk waren bij het oude I-94W-formulier kostten veel tijd. Bovendien moest men naar bepaalde instanties gaan om de begeerde toestemming te krijgen waarmee je het Amerikaanse grondgebied  mocht betreden. Gelukkig besloten de VS om de procedures rond de controle op migratie te verbeteren. Sinds 2009 is dit formulier daarom vervangen door een elektronisch formulier: de ESTA.

Dit elektronische formulier bestaat dus niet meer in papieren vorm, maar kan alleen online worden ingevuld. Sinds enige tijd bieden verschillende gespecialiseerde websites, zoals de onze, een Nederlandse vertaling van het formulier aan. Zo kunnen Nederlanders het gemakkelijker invullen zonder fouten te maken.

 

Hoe kan de ESTA om naar New York te gaan worden verkregen?

Wat het doel van uw komende reis naar New York ook is, de ESTA is een noodzakelijke formaliteit, waarmee u aan boord van een vliegtuig of zelfs een schip kunt gaan om naar de Verenigde Staten te reizen.  De verschillende transportmaatschappijen die deze trajecten aanbieden, hebben sinds enkele jaren hun werkwijze aangepast aan deze visumvrijstelling. Ze vragen hun passagiers echter wel om deze ESTA-verklaring te laten zien voordat ze aan boord gaan, naast het ticket vanzelfsprekend.

De ESTA is dus de enige formaliteit voor een reis van maximaal 90 dagen naar New York.

Ook het verkrijgen van deze ESTA is vrij eenvoudig. U hoeft namelijk alleen maar naar een site te gaan als de onze, die links aanbiedt naar het bewuste formulier, en de gestelde vragen te beantwoorden.

Deze vragen betreffen vooral de redenen voor uw reis naar New York, maar er worden ook een paar vragen over u persoonlijk gesteld. Wanneer u het formulier heeft ingevuld en opgestuurd, kunt u het natuurlijk nog aanpassen, als het programma bijvoorbeeld is gewijzigd. U kunt dit direct via internet doen met behulp van het dossiernummer dat u heeft gekregen. Het formulier blijft twee opeenvolgende jaren geldig en u kunt tijdens deze periode dus meerdere reizen naar de Verenigde Staten maken.

Mijn ESTA-aanvraag opstellen